Eveniment de lansare „Iași, ARTcode II”

Vă invităm sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 16.00, la evenimentul de lansare a proiectului cultural “Iași, ARTcode II”, pentru a afla poveștile orașului, ale monumentelor istorice pe lângă care trecem adesea. Ne vom întâlni în fața Muzeului Unirii și vom pleca într-un tur ghidat pe strada Lăpușneanu, Piața Unirii, Strada Vasile Alecsandri și ne vom opri în fața Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T.Popa”.

Ne vor încânta cu informații inedite Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal, Maria Bilașevschi, critic de artă, Irina Tacu, ghid cultural, chirurgul Eugen Târcoveanu, editorul revistei “Însemnări ieșene” și istoricul Florea Ioncioaia. Și pentru ca poveștile să fie mai interesante, vom veni cu orașul vechi…pe șevalet. În trei dintre punctele de pe traseu vom organiza mici expoziții cu fotografii de epocă, care ne vor ajuta să regăsim Iașul dispărut. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Asociația “Societatea de Studii Istorice din România”, cu o co-finanțare de la Primăria Municipiului Iași.